Brf Svindersvik i Nacka

Boulebanan invigd

14 oktober 2020

Trots regntunga moln under boulebanans invigning senaste lördag (2020-10-08) hade ett tjugotal boule entusiaster mött upp för att antingen spela eller supporta när brf:s styrelser skulle avgöra vilken styrelse som blir Henriksdalsringens första boulemästare.

Tyvärr så hade Brf Henriksdalshöjden inte fått ihop ett fulltaligt tremannalag och därför blev det en kamp mellan Brf Svindersvik och Brf Utsikten 1-25. Men eftersom Henriksdalshöjdens ordförande fanns på plats fick han bilda ett tredje lag som representerade de boende, i matchprotokollet benämnt som ”farmarlaget”

För att hålla ordning på spelarna och spelets regler hade bergets eminenta bouleproffs Sture Lindberg engegerats. Efter en timmes spel under rätt usla yttre förhållanden, men med kompenserande energidrycker kammade Brf Svindersvik hem segern. I det segrande laget spelade: Andreas Berntsson, Håkan Norling och Per Arenlid.

Styrelsen för Brf Svindersvik hoppas att boulemästerskapet på berget blir en årlig tradition.

Bild 1. Brf Svindersvik ordf Jan Huggare förklarar boulebanan öppnad

Bild 2. Spelet i full gång, farmarlagets kapten Brf Henriksdalshöjdens ordf Charles Perring i tur att kasta klotet

Bild 3. Andreas Berntsson från Brf Svindersvik lag tar emot segerpokalen av enväldige domaren Sture Lindberg

Bild 4. Glada miner när vinnarna firas