Brf Svindersvik i Nacka

Bulletin 2020-09-07

11 september 2020

Bästa boende,

Efter en lång och härlig sommar med värmeböljor omväxlande med uppfriskande regn, lider det nu snabbt mot höst. Morgonluften känns redan kylslagen, fågelsången har tystnat och kvällarna blir allt mörkare.  Från förskolornas gårdar hörs barnens lekar och busshållplatser och pendelbåtsbryggor är överhopade av människor som är på väg tillbaka till sina dagliga arbeten.

Det har varit ett stort nöje att under denna sommar stanna mestadels på ”berget” och följa med hur vår trädgårdsmästare tillsammans med sin assistent, med nit och flit har förvandlat vårt område till en grön oas.  Vårt område är unikt – ingenstans så nära stan finns motsvarande gröna innergård – låt oss hjälpas åt att hålla vår mark snygg och prydlig.

För många föreningar, liksom även för vår förening, har Covid-19 ändrat på mötesrutinerna. Styrelsens arbete har fram till juni och i augusti fortskridit med sedvanliga fysiska möten, men årsstämman bestämde vi ju att skjuta till hösten. Vi är nu äntligen i ett läge då vi anser att vi kan hålla stämman – stämmodagen är bestämd till den 8 oktober kl 18.30, med inskrivning från kl 18 på Active Catering, Hästholmsvägen 28.  Lokalen är avsevärt rymligare än vår egen föreningslokal och upp till 70 personer kan ta plats med betryggande fysiskt avstånd.  Under de närmaste dagarna kommer ni få möteskallelse tillsammans med övrigt material. Observera, att ni måste föranmäla er om deltagande till hringen89@gmail.com senast fredagen den 2 oktober. Ange namn (alla namn om du anmäler flera) och adress. Icke föranmälda kan ej garanteras bespisning.

Förutom stämman har vi flera spännande händelser på kommande. Redan den 29 september bjuder styrelsen brf medlemmarna till ett informationsmöte angående framtida utnyttjan av vår friköpta tomtmark samt upprustning av våra fastigheter. Ni får inbjudan tillsammans med stämmokallelsen. Även detta går av stapeln på Active Catering, likaså med krav på föranmälan till  hringen89@gmail.com senast torsdagen den 24 september. Vid anmälan ange namn (samtliga namn om du anmäler flera) och adress. Annars går det utmärkt att oanmäld följa informationsmötet direktsänd på vår hemsida.

Sist, men inte minst – hoppas att ni har observerat att boulebanan på vår innergård vid port 75-77 har rustats upp (Se bild). Banan är väl värd att offentligen invigas, vilket kommer gå av stapeln den 10 oktober kl 13 i samband med att vår och grannföreningarnas styrelser drabbar samman i en boule turnering. Hoppas vår styrelse får påhejning av er medlemmar. Därför, varmt välkomna, ta med matsäck och grill om ni känner för det. Vi hoppas på god tävlingsanda och ett fint höstväder.

Med detta önskar jag er alla en fin höst – hoppas vi ses på våra evenemang.

Jan Huggare

Ordf Brf Svindersvik

Bild: Boule bana upprustad – här kommer Henriksdalsringens boule mästarstyrelse att koras den 10 oktober.

Samtliga bulletiner finns som vanligt arkiverade i dokumentarkivet.
Bulletin 2020-09-07