Brf Svindersvik i Nacka

Bästa boende, från ordf.

20 augusti 2019

 

Nytt från ordförande.
Klicka länken för text i pdf format.

2019-08-18 Bästa boende

 

Bästa boende,

Sommaren lider mot sitt slut – skolstart i veckan som kommer. Hoppas ni alla har haft möjlighet att njuta av underbara dagar med varierande väderlek. Vädret är fortsättningsvis varmt och vattnet vid våra badplatser angenämt för uppfriskande sensommardopp.
Inom vårt område har sommaren varit lugn och fridfull, utan några incidenter. Fotbollsplanen har använts flitigt. De ungdomar som vistats där ska ha all heder för att de uppträtt hyfsat. Veckan innan skolstarten som ofta brukar vara stökig har i år varit glädjande lugn och fridfull.
Snart tar styrelsens arbete fart igen, första mötet om en dryg vecka, och i och med det kan ni hålla utkik efter nästa nyhetsbrev som sätts upp i portarna i början av september. I brevet kommer vi bl.a informera om vårt sedvanliga bomöte senare under hösten. Till bomötet välkomnas såväl föreningsmedlemmar som hyresgäster.
Styrelsens och föreningskontorets gemensamma inbjudan till välkomstmöte för nya medlemmar har gått ut i dagarna. Genom att personligen träffa alla som flyttar in hoppas vi kunna ge en heltäckande information om föreningen, våra fastigheter och vilken service som står till buds. Hoppas detta också skapar en bättre samhörighet och kommunikation. Vid dessa möten kan styrelsen också fånga upp personer med kompetenser som behövs för att vi ska kunna utveckla vår bostadsrättsförening i takt med tidens krav. Inför välkomstmötet håller vi på med revision av vårt info till boende, som ska ersätta versionen från 2017. Ni kommer alla snart att kunna ta del av det nya boinfot här på vår hemsida. Papperskopior kommer inte mera att distribueras, annat än till nyinflyttade.
Tyvärr har jag noterat att några platser på vår tomt är estetiskt mindre tilltalande. Det gäller området vid basketplanen samt bakgårdarna till lägenheterna 109 -115 (se bilderna). Jag vill se dessa omvandlade till något som är mer intagande för blicken i en snar framtid.
Och till sist, för att återkomma till det som redan håller på bli min följetong, nerskräpning generellt, och framför allt fimpar som slängs ”hej vilt”. Dock finns det hopp – ett av de mest nerfimpade områdena har varit utanför tatueringssalongen – där är rent nu, där gjorde en askkopp stor skillnad (se bild).
Med denna bulletin vill jag också önska er alla en fin höst- på återhörande.

Jan Huggare
Brf Svindersvik, Ordf

 

 

20190627_162750 20190715_082107 20190818_174046 20190818_174714