Brf Svindersvik i Nacka

Ordförande har ordet

27 juni 2019

Hoppas ni alla har haft en skön midsommar. Nästa vecka kommer Sverige gå ner på ”tomgång” – juli månad är ju sedan gammalt känd som tiden för ”industrisemester”. Trots detta hoppas jag att ni vill ta del av mina funderingar efter att ha avverkat drygt en månad som ny ordförande för brf Svindersvik.

Som jag i mitt inledande inlägg tidigare på föreningens hemsida förklarade, vill jag prioritera att vårt område ser snyggt och prydligt ut. Under helgen gjorde jag en liten runda på vår tomt samt i några av våra portar och observerade att det fortsättningsvis slängs fimpar, godis- och chipspåsar och allt möjligt annat skräp – för vår gemensamma trivsel bör alla känna sitt ansvar. Uppmuntra gärna den som du ser slänga skräp i omgivningen att ta skräpet till närmsta soptunna.

Det finns cyklar som verkar ha stått oanvända under en längre tid på platser där de inte ska parkeras. Som tidigare informerats via nyhetsbrev kommer dessa att rensas bort den 12 september om ni inte innan dess har märkt dem och placerat dem på behörig plats.

Jag vill gärna rekommendera att ni tar för vana att läsa tidskriften ”Din Bostadsrätt” som ni som brf medlemmar regelbundet erhåller. I senaste nummer (nr2; 2019) finns många nyttiga inslag om vad som gäller i en brf, som varje medlem borde känna till.

Vill även informera, att varken jag själv eller styrelsen i övrigt står bakom meddelanden, information och annat ”tyckande” beträffande vår brf som förekommer på sociala medier. Vår officiella informationskanal är föreningens hemsida www.svindersvik.se samt nyhetsbrev som finns förutom på hemsidan, även på anslagstavlan i trapphusen.

Vårt föreningskontor kommer i fortsättningen att lägga ut material på hemsidan under egen flik för att snabbt få ut viktiga meddelanden.

Under hösten kommer jag att införa nya rutiner för nyinflyttade. De kommer att inbjudas till välkomstträff tillsammans med medlemmar från styrelsen och personal från fastighetsförvaltningen. Inför den första välkomstträffen kommer broschyren ”Boendeinformation” att uppdateras.

Arrangemanget av ”Henkan 50 år” gav mersmak på samarbetsprojekt med brf Höjden och brf Utsikten. Hoppas att vi tillsammans kan genomföra någon ytterligare aktivitet under höstsäsongen. Det finns mycket att vinna genom att samarbeta. I detta syfte välkomnas era förslag och inte minst er hjälp med själva arrangemanget av sådan aktivitet. Jag vill understryka, att styrelsen inte kommer att åta sig operativt ansvar.

Något som säkert många med mig just nu saknar är kvarterskrogen. Jag gör mitt yttersta för att verksamheten snart ska återupptas.

Som vanligt kommer styrelsen även denna höst att inbjuda alla boende, såväl brf medlemmar som våra hyresgäster till ”bomöte” – tidpunkt för detta kommer att meddelas senare.

 

Önskar er alla en riktigt skön sommar!

Jan Huggare